חיי מדף של מוצרי עוף בשר ודגים

חיי מדף של מוצרי עוף בשר ודגים

 

 

חיי המדף של המוצר הוא הזמן שמותר להשתמש בו החל מתאריך סיום הייצור שלו במפעל ועד שפג תוקף התאריך האחרון לשימוש בו. זמן זה נקבע בהתאם לסוג המוצר ומצבו (קפוא, מצונן). גורמי זיהום שונים (חידקים וכו') הנמצאים באופן בילתי נמנע במזון ובעיקר במזון המופק מבעלי חיים, מתפתחים ומתרבים בו .

החזקת מוצרים מעבר לתאריך האחרון עלולה לחשוף את הקונה למחלות ובמיוחד כשמדובר על אוכלוסיות בסיכון כילדים, נשים בהריון, קשישים, חולים.

המוצר יכול להיות קפוא ----> כלומר 18 מעלות מתחת לאפס ( קשה כאבן )

מצונן, טרי----> כלומר 4 מעלות מעל האפס.

אין מוצר שהוא טרי- קפוא או קפוא מצונן וכו' זהירות משהו כאן לא תקין!!

להלן טבלא עם סוגי המוצרים השונים והתאריך האחרון המותר לשימוש

סוג המוצר

חיי מדף מרביים

בשר ברבעים ו\או בנתחים קפוא

1. בשר בקר למעט עגל חלב

15 חודשים

2. בשר עגל חלב, בשר צאן

12 חודשים

בשר בקר בנתחים, מיושן וקפוא

15 חודשים

בשר עגל חלב בנתחים, מיושן, קפוא

12 חודשים

קרביים קפואים

1. בשר ראש ("מאסטרים"), לשון וזנב

12 חודשים

2. קרביים (למעט סעיף 3 )

6 חודשים

3. מוח, תימוס, ריאות, טחול, כליות ואשכים

3 חודשים

בשר בקר פרוס או חתוך, קפוא

1. בשר פרוס (סטיק)

12 חודשים

2. בשר חתוך (קוביות, גולאש)

12 חודשים

3. בשר טחון, מעוצב (המבורגר)

60 יום

שומן בקר

12 חודשים

בשר בקר מצונן ,אריזת וואקום

45 יום

עוף קפוא

12 חודשים

חלקי פנים קפוא

6 חודשים

עופות ובשר טריים

4 ימים

דגים מצוננים

4 ימים

דגים בעישון קר, מצוננים באריזת וואקום (סלומון מעושן, מקרל)

30 יום

חפש את תאריך התפוגה ובכך תהיה לך שליטה רבה על טריות מוצרי המזון שקנית ואחסנת בביתך.

ד"ר מיקולשיק הילה

וטרינרית רשותית

קריית ארבע



עבור לתוכן העמוד